Voor wat staat ‘het blauwe vinkje’?

Voor wat staat ‘het blauwe vinkje’?

Je ziet ‘het blauwe vinkje’ met de slogan ‘Je Makelaar, Je beste Verzekering’ overal. Op straat, op lichtbakken, op affiches in de bushokjes, ... Je stelt je wellicht de vraag wat ‘het blauwe vinkje’ of het ‘V’tje’ betekent ?

Van waar komt ‘ het blauwe vinkje’? Aanvankelijk was het een teken van aanvaarding van het voorstel of het advies van de  professionele en onafhankelijke verzekeringsmakelaar door de klant. Met de tijd groeide het ‘V’tje’ uit tot een label of een symbool dat staat voor de expertise van de onafhankelijke makelaar in je buurt.

Waarom kiezen particulieren en ondernemingen zo massaal voor de verzekeringsmakelaar?

De verzekeringsmakelaar is immers met voorsprong de referentie op de markt van verzekeringen. Hij heeft lengtes voorsprong op de banken, de exclusieve verzekeringsagenten en de internet-verzekeringsmaatschappijen. Verzekeren is zijn vak. Net zoals je voor bepaalde aankopen of diensten bij een specialist in de buurt aanklopt omwille van de kwaliteit en het aanbod, ga je voor je verzekeringen bij een verzekeringsmakelaar in je buurt. Waarom?

Eerst en vooral omwille van zijn competentie. De verschillende risico’s zijn complex. Het is dan ook belangrijk dat de juiste verzekeringen gevonden worden voor de verschillende risico’s, zowel voor particulieren als voor ondernemingen. Het afsluiten van een verzekering begint met een professioneel advies. Complexe risico’s zorgen ervoor dat verzekeringen meer dan standaardproducten zijn. Bovendien is het handig dat een specialist de kleine lettertjes in de voorwaarden in mensentaal vertaalt.

Daarbij komt zijn beschikbaarheid en zijn bereikbaarheid, zowel fysiek als digitaal. Vooral de bereikbaarheid (fysiek en digitaal) is belangrijk, omdat banken bijvoorbeeld lokale kantoren sluiten én omdat andere marktspelers alleen maar de digitale troeven uitspelen. Bij de verzekeringsmakelaar profiteer je van 2 voordelen: het menselijk contact en de 100% bereikbaarheid via digitale kanalen.

Onafhankelijkheid is ook een belangrijke troef. De verzekeringsmakelaar is onafhankelijk, is niet in dienstverband bij een maatschappij en werkt met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Hij heeft als het ware een waaier van aanbiedingen. Een verzekeringsagent of een bank daarentegen werkt met één maatschappij waardoor het aanbod beperkt is.

Onafhankelijkheid is des te belangrijker bij een schaderegeling. Wanneer er betwistingen zijn bij een brandschade bijvoorbeeld, zal hij niet nalaten om een tegenexpertise aan te vragen om je belangen te verdedigen. Of eventueel de rechtsbijstandsverzekering inschakelen wanneer de verzekeringsmaatschappij haar verplichtingen niet nakomt.

Leave a commentSteeds goed verzekerd

VERZEKERINGEN MARCO BAETEN BVBA

Meierstraat 15
3300 TIENEN
FSMA - Ond.nr. 0687.781.468

Openingsuren

Ma, Di, Do en Vrij9:00 - 12:00 & 14:00 - 17:30
Woensdag9:00 - 12:00

Wij zijn altijd open, maar enkel op afspraak