Blog

tandzorg

De voordelen van een aanvullende ziekteverzekering

Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze niet weten of ze een aanvullende ziekteverzekering nodig hebben. In deze blogpost zal ik uitleggen wat een aanvullende ziekteverzekering is en waarom het de moeite waard kan zijn om er een af te sluiten.

Wat is een aanvullende ziekteverzekering?

Een aanvullende ziekteverzekering is een extra verzekering die je bovenop je verplichte ziekteverzekering (mutualiteit) kunt afsluiten. Met een aanvullende verzekering ben je beter beschermd tegen bepaalde kosten waarvoor je bij een gewone verzekering niet of slechts gedeeltelijk gedekt bent.

Wat zijn de voordelen van een aanvullende ziekteverzekering?

1. Meer keuzevrijheid

Met een aanvullende verzekering heb je vaak meer vrijheid om zelf te kiezen welke zorgverlener je wilt raadplegen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een specialist die niet geconventioneerd is, maar die wel beter bij jouw specifieke situatie past. Bovendien heb je vaak ook meer keuzevrijheid bij de keuze van het ziekenhuis waar je wordt behandeld.

2. Een betere dekking

Een aanvullende verzekering biedt vaak een betere dekking voor bepaalde kosten die niet of slechts gedeeltelijk gedekt worden door de verplichte ziekteverzekering. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor tandzorg, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, kinderopvang en geestelijke gezondheidszorg. Een aanvullende verzekering kan er dus voor zorgen dat je minder financiële zorgen hebt als je geconfronteerd wordt met deze extra kosten.

3. Snellere toegang tot zorg

Met een aanvullende verzekering kun je vaak sneller toegang krijgen tot bepaalde vormen van zorg, zoals fysiotherapie of psychologische hulp. In sommige gevallen hoef je niet eens een verwijzing van je huisarts te hebben om van deze zorg gebruik te kunnen maken. Dit kan vooral prettig zijn als je snel geholpen wilt worden en niet wilt wachten op een afspraak bij je huisarts.

Conclusie

Een aanvullende ziekteverzekering kan dus veel voordelen bieden, zoals meer keuzevrijheid, een betere dekking en snellere toegang tot zorg. Het is belangrijk om je goed te laten informeren over de verschillende opties en om te kijken welke aanvullende verzekering het beste bij jouw situatie past. Als verzekeringsmakelaar kan ik hierbij helpen en samen kunnen we kijken wat voor jou de beste optie is.

brandverzekering

Alles over brandverzekeringen en hoe u deze afsluit

De brandverzekering is een belangrijk onderdeel van uw totale verzekeringspakket (bovendien is hij verplicht) en biedt dekking voor schade aan uw eigendommen als gevolg van brand, explosie, blikseminslag en andere risico's. In dit artikel zal ik u alles vertellen wat u moet weten over brandverzekeringen en hoe u deze afsluit.

Wat is een brandverzekering?

Een brandverzekering is een verzekering die dekking biedt voor schade aan uw eigendommen als gevolg van brand, explosie, blikseminslag en andere risico's. Het is een belangrijk onderdeel van uw totale verzekeringspakket omdat het u helpt bij het beschermen van uw eigendommen en uw financiële toekomst.

Wat dekt een brandverzekering?

Een brandverzekering biedt dekking voor schade aan uw eigendommen als gevolg van brand, explosie, blikseminslag en andere risico's. Het omvat ook de kosten van het herstellen of vervangen van beschadigde eigendommen en kan zelfs helpen bij het dekken van de kosten van tijdelijke huisvesting als uw woning onbewoonbaar wordt. Indien door de brand in uw woning er ook schade bij de buren is, zal dit meestal ook gedekt worden door uw eigen verzekering.

Hoe sluit u een brandverzekering af?

Als u een brandverzekering wilt afsluiten, kun je ons best gewoon contacteren. Wij helpen u helpen bij het vinden van de juiste dekking voor uw behoeften en budget.

We helpen bij het beoordelen van uw risiconiveau en het vinden van de juiste dekking voor uw specifieke situatie. Het is belangrijk om de juiste dekking te hebben, anders loopt u het risico onderverzekerd te zijn en niet de volledige schadevergoeding te krijgen bij een schadegeval.

Als u eenmaal de juiste dekking hebt gevonden, moet u het aanvraagproces doorlopen en akkoord gaan met de voorwaarden en premies. Zorg ervoor dat u alle details van het beleid begrijpt en dat u weet wat wel en niet gedekt is. Je verzekering begint te lopen zodra je de polis ondertekend hebt en de verzekering hebt betaald. We gaan samen met je door alle vragen en stellen een verzekering op maat samen.

paardenverzekering

Moet ik een aparte verzekering afsluiten voor mijn paard?

Als paardenliefhebber is het belangrijk om na te denken over de verzekering van je paard. Een ongeluk of ziekte kan namelijk hoge kosten met zich meebrengen. Maar welke verzekeringen zijn er allemaal en welke heb je nodig?

De basisverzekering

Een ba familiale verzekering dekt schade tegen derden. In sommige van deze verzekeringen zit een dekking voor 0, 1 of meerdere paarden ingeval ze bv onverwacht de straat zouden oversteken en schade zouden veroorzaken.

Een basisverzekering voor je paard is in België niet verplicht, maar wel aan te raden. Deze verzekering dekt de kosten bij overlijden, verlies of diefstal van je paard. Ook kan je kiezen voor een basisverzekering die de kosten bij ziekte of ongeval van je paard dekt.

Aanvullende verzekeringen

Naast een basisverzekering kan je ook kiezen voor aanvullende verzekeringen. Zo kan je bijvoorbeeld een verzekering afsluiten voor medische kosten, zoals operaties of inentingen. Ook kan je kiezen voor een verzekering die de kosten dekt bij aansprakelijkheid, bijvoorbeeld als je paard schade veroorzaakt aan anderen.

Speciale verzekeringen

Naast de standaard verzekeringen zijn er ook speciale verzekeringen beschikbaar voor paardenbezitters. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een verzekering die de kosten dekt bij transport van je paard. Ook kan je een verzekering afsluiten voor wedstrijden, waarbij je verzekerd bent tegen schade die je paard veroorzaakt aan anderen tijdens een wedstrijd.

Bespreek je wensen met een verzekeringsmakelaar

Het is verstandig om je wensen en behoeften te bespreken met een verzekeringsmakelaar. Deze kan je helpen bij het kiezen van de juiste verzekeringen en adviseert je over welke verzekeringen het beste bij jouw situatie passen. Het is belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden en dekkingen van de verzekeringen, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Daarnaast is het ook verstandig om regelmatig je verzekeringen te evalueren en eventueel aan te passen. Veranderingen in de situatie van je paard, zoals bijvoorbeeld een verhuizing of verandering in de gezondheid, kunnen invloed hebben op de dekking van je verzekering. Het is daarom verstandig om in overleg met je verzekeringsmakelaar regelmatig te bekijken of je verzekering nog up-to-date is.

Kortom, het is zeker aan te raden om je paard te verzekeren. Het kiezen van de juiste verzekeringen kan echter een lastige keuze zijn. Bespreek daarom je wensen en behoeften met ons en zorg dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden en dekkingen van de verzekeringen. Zo voorkom je onverwachte kosten en kan je zorgeloos blijven genieten van je paard!

ongevallenverzekering

De waarde van een arbeidsongevallen verzekering

Als verzekeringsmakelaar heb ik dagelijks te maken met klanten die zich afvragen of een arbeidsongevallen verzekering in hun situatie wel nodig is. Het antwoord is echter altijd volmondig: ja! Een arbeidsongevallen verzekering is van onschatbare waarde voor zowel werkgevers als werknemers. In dit artikel zal ik uitleggen waarom.

Bescherming voor werknemers

Wanneer een werknemer een ongeval op het werk krijgt, kan dit ernstige gevolgen hebben. Van tijdelijke arbeidsongeschiktheid tot blijvende invaliditeit en zelfs overlijden. Een arbeidsongevallen verzekering zorgt er in dergelijke situaties voor dat de werknemer financieel beschermd is. De kosten voor medische behandeling, ziekenhuisopname en revalidatie worden vergoed en er wordt een uitkering voorzien voor tijdelijke of blijvende invaliditeit en zelfs voor overlijden. Zo komt de werknemer niet in financiële problemen en kan hij of zij in alle rust herstellen.

Wettelijke verplichting voor werkgevers

In België is het verplicht voor werkgevers om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor hun werknemers. Dit geldt voor zowel vaste medewerkers als tijdelijke krachten en stagiairs. Door een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten, voldoet de werkgever aan zijn wettelijke verplichtingen. Bovendien voorkomt hij of zij dat de onderneming financieel aansprakelijk wordt gesteld voor de schade die voortkomt uit een arbeidsongeval.

Aanvullende voordelen voor werkgevers

Naast het voldoen aan de wettelijke verplichting biedt een arbeidsongevallen verzekering ook nog andere voordelen voor werkgevers. Zo kan het bijvoorbeeld het imago van de onderneming ten goede komen wanneer werknemers zien dat er aandacht wordt besteed aan hun veiligheid en welzijn op het werk. Bovendien kan het bijdragen aan een hogere motivatie en tevredenheid onder werknemers. Ten slotte kan de premie voor de arbeidsongevallen verzekering in de meeste gevallen worden afgetrokken van de belastingen, wat een fiscaal voordeel oplevert voor de onderneming.

Kortom, een arbeidsongevallen verzekering is van groot belang voor zowel werknemers als werkgevers. Het biedt financiële bescherming bij arbeidsongevallen en zorgt ervoor dat werkgevers voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. Daarnaast kan het nog aanvullende voordelen opleveren voor de onderneming. Als verzekeringsmakelaar raad ik dan ook aan om te zorgen dat u en uw werknemers voldoende beschermd zijn met een goede arbeidsongevallen verzekering.

inboedelverzekering

Is mijn inboedel goed verzekerd?

Twijfel je of je inboedel wel goed verzekerd is? Het is belangrijk om te weten dat een standaard brandverzekering niet altijd voldoende is om alle schade aan de inboedel te dekken. In dit artikel geef ik u graag meer informatie over hoe u ervoor kunt zorgen dat uw inboedel goed verzekerd is.

Wat is inboedel?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat inboedel precies inhoudt. Inboedel zijn alle spullen die zich in uw huis bevinden en die niet vastzitten aan het huis. Denk hierbij aan meubels, kleding, elektronica, enzovoort.

Waar moet ik op letten bij een inboedelverzekering?

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering is het belangrijk om op een aantal zaken te letten:
- Dekking: Controleer of de verzekering alle schade aan de inboedel dekt, zoals diefstal, brand, waterschade en stormschade.
- Waardering: Let op de manier waarop de inboedel wordt gewaardeerd. Wordt er bijvoorbeeld uitgegaan van de nieuwwaarde of de dagwaarde van de spullen?
- Eigen risico: Controleer het eigen risico (franchise) van de verzekering en bepaal of dit past bij uw wensen en budget.
- Maximale vergoeding: Bekijk hoe hoog de maximale vergoeding is bij schade aan de inboedel.

Welke inboedelverzekering kiezen?

In België zijn er verschillende verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Het is belangrijk om de verschillende opties goed te vergelijken en te kijken welke verzekering het beste past bij uw persoonlijke situatie. Als verzekeringsmakelaar kan ik u hierbij helpen. Samen kunnen we kijken naar uw wensen en budget en de verzekering vinden die het beste bij u past.

Conclusie

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw inboedel goed verzekerd is. Een standaard brandverzekering is niet altijd voldoende om alle schade aan de inboedel te dekken. Let bij het afsluiten van een inboedelverzekering op de dekking, waardering, eigen risico en maximale vergoeding. Vergelijk verschillende verzekeraars en kies de verzekering die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Als verzekeringsmakelaar kan ik u hierbij helpen. Zo weet u zeker dat uw inboedel goed verzekerd is en u niet voor verrassingen komt te staan bij schade.

Hospitalisatieverzekering

Hoe u de juiste hospitalisatieverzekering kiest

Als verzekeringsmakelaar krijg ik vaak de vraag welke hospitalisatieverzekering de beste is. Het antwoord is niet zo eenvoudig, aangezien elke persoon anders is en verschillende behoeften en wensen heeft. In dit artikel zal ik enkele belangrijke zaken behandelen die u moet overwegen bij het kiezen van een hospitalisatieverzekering.

Bekijk de dekking

Het eerste waar u naar moet kijken is de dekking die de hospitalisatieverzekering biedt. Kijk naar de maximale vergoeding die u kunt krijgen en naar de specifieke medische kosten die gedekt worden. Let ook op de wachttijd, soms moet u een wachttijd doorlopen voordat u aanspraak kunt maken op de vergoeding. Lees de algemene voorwaarden door en vraag ons om te verduidelijking als er iets onduidelijk is.

Vergelijk de premies

De premies variëren sterk tussen de verschillende hospitalisatieverzekeringen. Het is belangrijk om de premies van de verschillende verzekeraars te vergelijken en te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding. Soms lijkt een goedkopere verzekering aantrekkelijk, maar biedt het minder dekkingen of kun je niet in een eenpersoonskamer liggen. Let op de jaarlijkse premie en eventuele extra kosten in geval van problemen.

Let op de beperkingen

Elke hospitalisatieverzekering heeft beperkingen en uitzonderingen. Sommige verzekeraars dekken bijvoorbeeld geen behandelingen voor bepaalde aandoeningen die al bestonden voordat de verzekering werd afgesloten. Andere verzekeraars hebben een leeftijdsgrens voor de verzekerde of beperkingen voor bepaalde behandelingen. Het is belangrijk om te weten welke beperkingen er zijn voordat u een hospitalisatieverzekering kiest. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan wanneer u gebruik moet maken van uw verzekering.

Conclusie

Een hospitalisatieverzekering is een belangrijke verzekering die u zal beschermen tegen hoge medische kosten als u in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Om de juiste hospitalisatieverzekering te kiezen, moet u rekening houden met de dekking, premies en beperkingen van de verschillende verzekeringen. Vergelijk de verschillende verzekeraars en lees de algemene voorwaarden zorgvuldig door. Zo kunt u de verzekering vinden die het beste bij uw specifieke behoeften past. Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste hospitalisatieverzekering, neem dan gerust contact met mij op als uw verzekeringsmakelaar.

Reisverzekering

Wat u moet weten over reisverzekeringen

Als verzekeringsmakelaar krijgen we regelmatig de vraag wat het nut is van een reisverzekering en welke dekkingen er allemaal mogelijk zijn. In dit artikel geven we u een overzicht van de belangrijkste zaken die u moet weten over reisverzekeringen.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering biedt extra bescherming voor onvoorziene gebeurtenissen tijdens uw reis. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van bagage, annulatie van de reis of medische kosten in het buitenland. Zeker als u verre reizen maakt of voor een langere periode weggaat, kan een reisverzekering erg nuttig zijn. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over onverwachte kosten en kunt zorgeloos genieten van uw vakantie.

Welke dekkingen zijn mogelijk?

Bij verzekeringen zijn de meest voorkomende dekkingen:

- Annulatieverzekering: dekt de kosten van uw reis als u deze moet annuleren omwille van bepaalde onvoorziene gebeurtenissen, zoals ziekte of ongeval.

- Bagageverzekering: dekt verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage tijdens uw reis.

- Medische kosten: dekt de kosten van medische hulp in het buitenland. Belangrijk om weten is dat een standaard hospitalisatieverzekering vaak alleen in België dekking biedt. Een aanvullende reisverzekering voor medische kosten is dus zeker aan te raden als u naar het buitenland reist.

- Reisbijstand: biedt hulp bij problemen tijdens uw reis, zoals bijvoorbeeld bij autopech of het regelen van een terugvlucht in geval van een noodsituatie.

- Persoonlijke ongevallenverzekering: dekt ongevallen die u overkomen tijdens uw reis. Bijvoorbeeld als u betrokken raakt bij een auto-ongeval of als u valt tijdens een wandeling.

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Voordat u een reisverzekering afsluit, is het belangrijk om goed na te gaan welke dekkingen u nodig heeft. Gaat u bijvoorbeeld duiken of skiën, dan heeft u misschien een aanvullende verzekering nodig. Let ook op de hoogte van de verzekerde bedragen en eventuele uitsluitingen. Wij kunnen u hierbij helpen en u adviseren over de beste optie voor uw situatie. Vergeet ook niet om uw reisverzekering op tijd af te sluiten en om de polisvoorwaarden goed door te nemen.

In sommige gevallen is het ook voordeliger om meteen een verzekering voor een heel jaar af te sluiten ipv meerdere kortlopende verzekeringen.

Vergeet niet dat een reisverzekering u extra bescherming biedt en u een hoop zorgen kan besparen tijdens uw vakantie.

Aarzel niet om ons te contacteren in geval van vragen of om deze verzekering af te sluiten.

Brand woning

Hoe u uw huis optimaal verzekert

We krijgen regelmatig de vraag hoe men het beste zijn huis kan verzekeren. Een goede verzekering is belangrijk om financiële zekerheid te bieden voor onvoorziene gebeurtenissen, zoals brand of diefstal. In deze blog zal ik uitleggen hoe u uw huis optimaal kunt verzekeren.

Allereerst is het belangrijk om te weten wat er precies gedekt wordt in de polis. Hierbij moet u rekening houden met de verschillende types verzekeringen die er bestaan voor uw woning. Zo kan u ervoor kiezen om een brandverzekering af te sluiten, maar ook een diefstalverzekering of een verzekering voor de inboedel (inhoud) zijn mogelijk.

De brandverzekering is de meest voorkomende verzekering voor uw huis. Hierbij is het belangrijk om te weten dat niet alleen schade door brand, maar ook schade door blikseminslag, ontploffing en implosie gedekt wordt. Ook is het belangrijk om te weten of de verzekering de nieuwwaarde of de vervangingswaarde dekt en of deze de nieuwe wetgeving omtrent bv de e-peil normen zal vergoeden of niet.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de dekking van de diefstalverzekering. Hierbij zijn niet alleen inbraken, maar ook diefstal van waardevolle spullen in uw huis gedekt. Het is belangrijk om te weten of er een waarde limiet is voor de spullen die gedekt worden.

Een verzekering voor waterschade kan ook van belang zijn, vooral als uw huis in een gebied staat waar sprake kan zijn van overstromingen. Hierbij is het belangrijk om te weten of ook schade door lekkage gedekt wordt.

Naast de verschillende types verzekeringen is het ook belangrijk om te kijken naar de hoogte van de premie. Het is verleidelijk om voor de goedkoopste premie te kiezen, maar het kan u uiteindelijk meer kosten als er iets gebeurt en de dekking niet voldoende is of de franchise te hoog is. Kijk daarom niet alleen naar de premie, maar ook naar de dekking en de voorwaarden van de verzekering.

Tot slot is het belangrijk om uw verzekering regelmatig te evalueren. Veranderingen in uw persoonlijke situatie of verbouwingen aan uw huis kunnen invloed hebben op de waarde van uw eigendom en dus ook op de dekking van uw verzekering. Neem daarom regelmatig contact op met uw verzekeringsmakelaar om te bespreken of uw verzekering nog steeds toereikend is.

Kortom, het optimaal verzekeren van uw huis begint bij het bepalen welke verzekeringen u nodig heeft en wat er precies gedekt wordt. Als u vragen heeft over het verzekeren van uw huis, neem dan contact met ons op.

a-company-receiving-a-letter-from-a-lawyer-1

De voor- en nadelen van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De kosten om een ​​bedrijf volledig te beschermen tegen schade en aansprakelijkheid kunnen behoorlijk hoog oplopen. Als je een bedrijf hebt, is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering het overwegen waard als een manier om je te beschermen tegen het risico van professionele schade. De beslissing of wel of niet zo'n verzekering afsluiten kan echter moeilijk zijn - er zijn beide voor- en nadelen. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op het belang van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de verschillende soorten dekking die daarbij horen, waardoor je je bedrijf beter kunt beschermen tegen kostbare risico’s.

Als je een bedrijf hebt, is het altijd het beste om je te wapenen tegen mogelijke juridische kosten. Door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, kun je de risico's aanzienlijk verminderen en je bedrijf beschermen tegen aansprakelijkheid voor schade aan cliënten en andere betrokkenen. Maar wat zijn precies de voordelen van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en wat is hun impact op je bedrijf? In deze blogpost zullen we de verschillende soorten dekking bespreken die bij de verzekering horen, zodat je een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen over je professionele bescherming.

Steeds goed verzekerd

VERZEKERINGEN MARCO BAETEN BVBA

Meierstraat 15
3300 TIENEN
FSMA - Ond.nr. 0687.781.468

Openingsuren

Ma, Di, Do en Vrij9:00 - 12:00 & 14:00 - 17:30
Woensdag9:00 - 12:00

Wij zijn altijd open, maar enkel op afspraak