Op reis met de auto? Aan welke verzekeringen moet u denken?

Op reis met de auto? Aan welke verzekeringen moet u denken?

Heeft u plannen om deze zomer op reis te gaan met de auto? Om zorgeloos te kunnen vertrekken, zorgt u best dat u over de nodige verzekeringen beschikt. We leggen u alvast uit welke interessant zijn voor het reizen met de auto.

Is mijn autoverzekering geldig in het buitenland?

Iedereen die over een wagen beschikt, betaalt hiervoor de nodige wegenbelasting en de verplichte autoverzekering. De vraag die echter veel mensen zich stellen, is of deze autoverzekering ook in het buitenland geldig is. Het antwoord is ja. Uw autoverzekering is geldig in heel Europa en zal dus de kosten van de schade bij de tegenpartij dekken wanneer u in een ongeval betrokken bent. Wie over een omnium beschikt, zal ook de kosten van zijn eigen auto gedekt zien. Om een gedetailleerd overzicht te hebben van de landen waarin uw autoverzekering geldig is, kunt u een kijkje nemen op uw verzekeringsbewijs, daar staan immers alle landen op vermeld waar je verzekert bent.

Pech in het buitenland, wat nu?

Tijdens het reizen met de auto wordt uw wagen intensief gebruikt. De kans op autopech wordt dus groter. Daarom is het aan te raden om een reisbijstand af te sluiten. Dit omvat onder meer pechverhelping waarbij uw verzekeraar de takelkosten op zich neemt wanneer uw wagen niet ter plaatse hersteld kan worden. Omdat sommige omniums dergelijke kosten reeds dekken, overlegt u best uw mogelijkheden op voorhand met ons om te voorkomen dat u teveel betaalt.

Wat biedt een goede reisbijstand?

Reisbijstand heb je in verschillende formules. De standaard is het bieden van pechverhelping zoals hierboven beschreven. Dit zorgt ervoor dat uw wagen tot bij een garage geraakt in geval van pech. Verkiest u een garagist bij uw thuis? Dan kan het interessant zijn om te checken of uw verzekering ook repatriëring van uw auto dekt. Ook is het mogelijk om uw verzekeraar de kosten te laten dekken van het opsturen van reservestukken die in het land waar u zich bevindt niet aanwezig zijn.

Pech onderweg is nooit leuk, maar zeker niet op vakantie wanneer u zich in een ander land bevindt. Een mogelijke toevoeging tot uw reisbijstand is het ter beschikking stellen van een vervangwagen of het repatriëren van alle passagiers. Deze reisverzekering zorgt ervoor dat uw reis niet helemaal in duigen valt bij pech.

Een reisverzekering is tevens ook geldig in geval van ziekte, ongeval, overlijden of hospitalisatie in het land van uw bestemming.

Ongeval of glasbraak op reis, maar geen omnium?

Geen probleem, we kunnen een tijdelijke omnium voorzien gedurende de volledige duur van de reis. Dit kan voor uw eigen wagen, maar u kan dit ook afsluiten voor een wagen die u mag gebruiken om op reis te gaan.

Handig toch?

Samen stellen wij uw reisverzekering en reisbijstand op

Iedere vakantie en gezinssituatie is anders, daarom komt u best bij ons langs voor het bespreken van de mogelijkheden wat betreft pechverhelping en reisverzekeringen. Zo kunnen we samen kijken waarvoor uw huidige verzekeringen reeds tussenkomt en dit eventueel aanvullen. Een verzekering op maat zorgt ervoor dat u niet teveel betaalt voor uw reisverzekering.

U kan ook alvast zelf eens een berekening maken , klik daarvoor hier

Steeds goed verzekerd

VERZEKERINGEN MARCO BAETEN BVBA

Meierstraat 15
3300 TIENEN
FSMA - Ond.nr. 0687.781.468

Openingsuren

Ma, Di, Do en Vrij9:00 - 12:00 & 14:00 - 17:30
Woensdag9:00 - 12:00

Wij zijn altijd open, maar enkel op afspraak