Hoe vraagt u een nieuwe nummerplaat aan voor uw auto?

Hoe vraagt u een nieuwe nummerplaat aan voor uw auto?

Bent u de gelukkige eigenaar van een nieuwe auto? Dan staat u wellicht te popelen om er zo snel mogelijk een ritje mee te maken. Maar voor dat mogelijk is moet u eerst enkele administratieve zaken afhandelen zoals het aanvragen van een nummerplaat bijvoorbeeld.

Waar kan ik terecht voor het aanvragen van een nieuwe nummerplaat?

Het is de dienst inschrijving voertuigen, ofwel de DIV, dat verantwoordelijk is voor de nummerplaten van nieuwe auto´s. Om dit te bemachtigen heeft u een ingevuld registratie aanvraag formulier nodig, de 'Aanvraag tot inschrijving' of het 'roze formulier'. Deze heeft u normaal gezien gekregen van de garagist, autodealer of verkoper.

U hoeft echter niet zelf langs te gaan bij de DIV. Het volstaat om het ingevulde formulier aan mij te bezorgen, ik doe dan het nodige voor het aanvragen van uw nummerplaat. In de meeste gevallen gebeurt dit online en kunt u een snelle afhandeling verwachten. Het originele formulier dient door ons bijgehouden te worden.

Welke verzekering kies ik het beste?

Bij de aankoop van een nieuwe wagen is ook een verplichte autoverzekering vereist. Omdat niet iedere autoverzekering dezelfde is, komt u het best eerst vergelijken waar uw autoverzekering het interessantst is en wat er dan juist wel en niet verzekerd is. De premie verschilt naargelang het aantal kilometers u verwacht per jaar af te leggen, uw schadeverleden en of u op zoek bent naar een omnium of enkel een BA autoverzekering.

Hoe wordt de nummerplaat geleverd?

De nummerplaat wordt rechtstreeks bij u thuis geleverd. U mag dit zo´n 1 à 2 dagen nadat wij het formulier hebben ingediend, verwachten. De nummerplaat wordt geleverd via de post. Indien gewenst kunnen we de nummerplaat ook op een ander adres laten leveren, bijvoorbeeld rechtstreeks bij de garage.

Hou er ook rekening mee dat u slechts een enkele nummerplaat krijgt toegestuurd. Hier moet u zelf nog zorgen voor een kopie voor aan de voorzijde van uw auto. Een kopie laten maken kan bij de meeste doe-het-zelfzaken.

Kom dus gerust langs op ons kantoor en dan vragen wij de nummerplaat voor u aan.

Steeds goed verzekerd

VERZEKERINGEN MARCO BAETEN BVBA

Meierstraat 15
3300 TIENEN
FSMA - Ond.nr. 0687.781.468

Openingsuren

Ma, Di, Do en Vrij9:00 - 12:00 & 14:00 - 17:30
Woensdag9:00 - 12:00

Wij zijn altijd open, maar enkel op afspraak