Hoe bekom ik de beste autoverzekering?

Hoe bekom ik de beste autoverzekering?

Een BA autoverzekering is verplicht in België, maar toch betaalt niet iedereen dezelfde premie . Zo is de ene verzekeraar al voordeliger dan de andere en zijn er bepaalde factoren die een grote rol spelen in het berekenen van uw premie.

Het type wagen

Wanneer een verzekeringsmaatschappij de premie van een autoverzekering gaat berekenen wordt gekeken om welk type wagen het gaat. In de eerste plaats speelt het vermogen van het voertuig een grote rol alsook de waarde. Logisch ...

Bij moderne auto´s kunnen er rijhulpsystemen zijn ingebouwd. We denken dan bijvoorbeeld aan parkeerhulp, dodehoekverklikker, remhulpsysteem, vermoeidheidsdetectie, adaptieve cruise control enz. Dergelijke systemen hebben als voordeel dat de premie van de autoverzekering goedkoper kan worden.

De intensiteit van gebruik

Niet alleen het type wagen speelt een rol bij het bereken van uw premie, maar ook de intensiteit waarmee u de wagen gebruikt heeft een invloed. Zo zal iemand die amper 10.000 kilometers per jaar aflegt minder betalen dan iemand die vijf keer zo vaak de weg op is. Heel wat verzekeraars bieden een korting aan wanneer ze minder dan een bepaald aantal kilometers rijden per jaar. Daarnaast maken verzekeraars ook een onderscheid in het gebruik, of dit privé- of beroepsgebruik betreft.

Demografische factoren van eigenaar

We hebben het al gehad over de eigenschappen van de wagen en het gebruik ervan, maar een verzekeringsmaatschappij zal ook nagaan wie de verzekering wil afsluiten. Zo spelen heel wat demografische factoren zoals de leeftijd en de woonplaats van de eigenaar een rol. Dat komt omdat jongeren, statistisch gezien, vaker zijn betrokken bij een ongeval. Ook de woonplaats is van belang, als u in Brussel woont zal de premie hoger liggen dan ergens op het platteland.

Anderzijds zal een verzekeraar ook rekening houden met het aantal ongevallen waar u in betrokken was in de voorbije jaren. In de meeste gevallen wordt uw schadehistoriek bekeken over een periode van de afgelopen vijf jaar.

Kom dus zeker langs om samen de perfecte verzekering voor u uit te zoeken.

Steeds goed verzekerd

VERZEKERINGEN MARCO BAETEN BVBA

Meierstraat 15
3300 TIENEN
FSMA - Ond.nr. 0687.781.468

Openingsuren

Ma, Di, Do en Vrij9:00 - 12:00 & 14:00 - 17:30
Woensdag9:00 - 12:00

Wij zijn altijd open, maar enkel op afspraak