Gevaren van het internet

Gevaren van het internet

Het internet is een grote bron van informatie en biedt heel wat mogelijkheden. Tegelijk is het net die evolutie van online transacties die er ook voor zorgt dat het internet heel wat gevaren kent.

Wat kan er mislopen via het internet?

Cybercriminaliteit is een van de sterkst groeiende vormen van criminaliteit. Maar liefst de helft van de internetgebruikers wordt ooit op een of andere manier opgelicht via het internet. Cybercriminaliteit kan in verschillende vormen voorkomen. Zo zijn er de virussen die schade kunnen toebrengen aan uw computer en bestanden waardoor cyberafpersing mogelijk is. Er is ook verlies van geld mogelijk door phishing, malware en identiteitsfraude.

Zowel particulieren als bedrijven kunnen in aanraking komen met cybercriminaliteit. Dit zorgt voor heel wat stress, omdat in de meeste gevallen een aangifte bij de politie tot niets leidt. Net om die reden is het belangrijk om zelf uw voorzorgen te nemen en een cyberverzekering af te sluiten.

Wat dekt een cyberverzekering?

Een van de manieren om u zoveel mogelijk te beschermen tegen de gevaren van het internet is door het afsluiten van een cyberverzekering. Een dergelijke verzekering kan worden afgesloten door zowel particulieren als bedrijven. Voor particulieren betekent dit dat u bent beschermd tegen identiteitsfraude, cyberafpersing, een inbreuk op uw privacy in de vorm van diefstal van uw persoonsgegevens, verlies van geld op uw rekening als gevolg van phishing en reputatieschade.

Waarom als ondernemer kiezen voor een cyberverzekering?

Als ondernemer kunnen de nadelen nog groter zijn. Iedere ondernemer die een online aanwezigheid heeft in welke vorm dan ook of gebruik maakt van IT diensten, heeft dan ook baat bij het afsluiten van een goede cyberverzekering. Heeft u een online klantenbestand van mensen die een aankoop bij u hebben afgesloten? Dan bent u verplicht om deze persoonlijke gegevens veilig te bewaren. Toch kan het altijd verkeerd lopen en bewijst een cyberverzekering zijn nut.

Hetzelfde geldt bij websites die conversies hebben online, zoals een webshop. Veilige betaalmethodes voor uw klanten zijn belangrijk, maar hackers weten er vaak wel raad mee. Daarom is het cruciaal om uw winsten en de betaalgegevens van uw klanten te beschermen. Een cyberverzekering geeft u advies over hoe u dit het beste doet. Loopt het toch mis, dan is de schade (deels) gedekt.

In het kort kunnen we dus stellen dat een cyberverzekering verschillende voordelen heeft voor ondernemers. Enerzijds bent u beschermd tegen financiële schade, maar ook tegen reputatieschade. Daarnaast zorgt een dergelijke verzekering ervoor dat de continuïteit van uw bedrijf gewaarborgd blijft. Wanneer u wordt gehackt of u op een of andere manier schade ondervindt, dan wordt er gezorgd dat u zo snel mogelijk uw activiteiten kunt verderzetten. Overloop dus zeker met mij de verschillende mogelijkheden voor een cyberverzekering die past bij uw situatie.

Steeds goed verzekerd

VERZEKERINGEN MARCO BAETEN BVBA

Meierstraat 15
3300 TIENEN
FSMA - Ond.nr. 0687.781.468

Openingsuren

Ma, Di, Do en Vrij9:00 - 12:00 & 14:00 - 17:30
Woensdag9:00 - 12:00

Wij zijn altijd open, maar enkel op afspraak