Brand tijdens uw kerstfeestje, wat nu?

Brand tijdens uw kerstfeestje, wat nu?

Niemand is graag het slachtoffer van een brand. Maar wat als de kerstboom net in brand vliegt wanneer u een kerstfeest gaf? Bent u voldoende verzekerd?

Waarvoor is een brandverzekering goed?

Een brandverzekering is wettelijk verplicht voor iedereen die een woning huurt of verhuurt. Tenminste dat is het geval in Vlaanderen of Wallonië. In het Brusselse gewest is dit (nog) niet verplicht.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden dekt een brandverzekering niet alleen materiële schade bij brand, maar ook bij waterschade, natuurrampen, glasbreuk, ...

Brand bij mijn kerstfeestje

Is er een brand uitgebroken op uw kerstfeestje, dan zullen de kosten van de schade dus gedekt worden door uw brandverzekering. In heel wat gevallen dekt de brandverzekering ook eventuele brand in een feestzaal die u huurt. Dus ook dan zit u safe. Een brandverzekering dekt tevens ook de materiële schade bij derden. Heeft de brand voor schade gezorgd bij de buren, dan wordt dit eveneens vergoed. Zorg hiervoor wel dat je ook steeds een familiale verzekering hebt, want sommige brandverzekeraars dekken de buren niet in hun brandverzekering.

Wat met lichamelijke letsels bij gasten?

Een brand kan echter nog ergere gevolgen hebben dan enkel maar materiële schade. Wat als iemand van uw gasten gewond geraakt tijdens de brand? Of erger… komt te overlijden? In dat geval komt een brandverzekering niet tussen gezien deze enkel materiële kosten dekt. Wel is het op dat moment de familiale verzekering die bijspringt. Een familiale verzekering dekt immers de lichamelijke en materiële schade toegebracht aan derden door u of een van uw gezinsleden.

In heel wat gevallen bieden verzekeringsmaatschappijen dan ook een combinatie aan van familiale verzekering en brandverzekering. Neem hiervoor steeds contact op met mij om de mogelijkheden te bespreken.

Steeds goed verzekerd

VERZEKERINGEN MARCO BAETEN BVBA

Meierstraat 15
3300 TIENEN
FSMA - Ond.nr. 0687.781.468

Openingsuren

Ma, Di, Do en Vrij9:00 - 12:00 & 14:00 - 17:30
Woensdag9:00 - 12:00

Wij zijn altijd open, maar enkel op afspraak