Waarop letten bij een verzekering voor je motor?

Waarop letten bij een verzekering voor je motor?

Je hebt net je motorrijbewijs behaald of net een nieuwe motor gekocht, maar voor je de baan op kan dien je je nog te verzekeren.  We geven je graag enkele tips waar je best rekening mee houdt bij het sluiten van een motorverzekering.

De verschillende soorten verzekeringen

Wie met een motor op de weg wil in België, is verplicht een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid af te sluiten. Deze BA-verzekering zal de schade die je eventueel berokkent aan derden vergoeden.

Bijkomend heb je de keuze om hier een kleine of grote omnium aan toe te voegen, ook voor een motor.  Een kleine omnium verzekert brand, glasbreuk, natuurkrachten, aanrijding met dieren en diefstal.

Kies je daarentegen voor een volledige omnium, dan wordt ook je eigen materiële schade vergoed bijvoorbeeld bij een ongeval in fout ... want een uitschuiver tijdens het motorrijden is sneller gebeurd dan je denkt!

Een andere belangrijke waarborg, zo niet de belangrijkste, is een persoonlijke ongevallenverzekering.  Dit wordt vaak vergeten, maar als bestuurder (van eender welk gemotoriseerd voertuig) ben je niet verzekerd voor je eigen verwondingen bij een ongeval in fout.  Dit kan je dus best zelf voorzien, als uitbreiding in je motor verzekering of als afzonderlijke polis.

Dan is er nog de waarborg rechtsbijstand die advocaat- en procedurekosten betaalt.  Best te onderschrijven in een afzonderlijke polis bij een gespecialiseerde verzekeraar.  Wij raden hiervoor altijd DAS aan.

Rijd je vaak lange ritten en ver van huis? Dan is een eventuele bijstandsverzekering ook een goed idee.  Hiermee kan je rekenen op een takeldienst wanneer je ergens in panne staat.

De premie van uw motorverzekering

De ene verzekeraar is de andere niet.  De hoogte van je premie is niet alleen afhankelijk van de verzekering die je kiest, maar ook van je eigen persoonlijke situatie.  Zo heeft je leeftijd, woonplaats, het aantal kilometers dat je rijdt per jaar, het aantal jaren dat je ongevalvrij rijdt en het type motor een invloed op je verzekeringspremie.

Als we een combinatie maken met een autoverzekering kunnen we op de verzekeringspremie van je motor aanzienlijke kortingen bekomen.

Vind de geschikte verzekeringsmaatschappij voor jouw motorverzekering

Vrijwel iedere verzekeraar biedt motorverzekeringen aan.  Toch betaalt niet iedereen dezelfde premie.  Niet alleen de prijs kan variëren van verzekeraar tot verzekeraar, maar best controleer je ook wat er allemaal is inbegrepen in je verzekering.  Is je motorkledij en helm bijvoorbeeld mee verzekerd? De accessoires van je motor? En wat met de franchise, hoeveel 'eigen risico' moet je betalen bij een ongeval of schade?  Ook wanneer uw motor total loss is kan het bedrag dat je terugkrijgt verschillen.  Houden ze rekening met de nieuwwaarde van uw motor of hanteren ze de dagwaarde?

Wens je een offerte en meer informatie omtrent een motorverzekering? Contacteer ons dan zeker om jouw verzekeringen te bespreken.

Steeds goed verzekerd

VERZEKERINGEN MARCO BAETEN BVBA

Meierstraat 15
3300 TIENEN
FSMA - Ond.nr. 0687.781.468

Openingsuren

Ma, Di, Do en Vrij9:00 - 12:00 & 14:00 - 17:30
Woensdag9:00 - 12:00

Wij zijn altijd open, maar enkel op afspraak